Niek is sinds juli bij ons aan de slag en is dus midden in de eerste corona piek begonnen. Hoog tijd voor Tom van Marketing om even met Niek bij te praten.

Niek interview oktober 2020

Hoi Niek, kun je jezelf eerst even kort voorstellen?
“Ik ben Niek Hendriks, 23 jaar en ik kom uit Maasbree. Ik heb een vriendin, Britta, waarmee ik een liefde voor sushi deel. Verder hou ik van sport en doe ik voetbal, fitness en tennis. Daar ben ik zo’n 4 keer in de week zoet mee. Daarnaast hou ik van gezelligheid en ben ik veel met vrienden te vinden, liefst met een speciaal biertje in de hand. En ik werk natuurlijk met veel passie als Accountmanager/Recruiter bij Decom. Oh, en ik ben bezig met het afronden van mijn bachelor HRM aan de Avans Hogeschool.”

Lekker druk leven dus! Maar waar ik eerst even benieuwd naar ben is dat je in juli gestart bent. Midden in de eerste corona piek was je dus in je sollicitatieproces. Waarom heb je besloten in die tijd de stap te zetten?
“Ik was niet echt op zoek naar een nieuwe baan, maar ik werd benaderd via LinkedIn door Danny Poelen, die voorheen Recruitment Manager was bij Decom en zich nog steeds inzet voor de werving van Decom’s interne team. Daan van Mosseveld, de eigenaar van Decom, had me een jaar eerder al benaderd maar dat was net in de tijd dat ik bij Tempo Team een stap had gemaakt naar een nieuwe functie dus daar ben ik toen niet op ingegaan. Nu ik voor de tweede keer werd benaderd ben ik het gesprek toch aangegaan met het idee ‘baad het niet dan schaadt het niet’. Bij de eerste gesprekken via Skype was er meteen een super goeie klik met de mensen die er werken. En de visie op de arbeidsmarkt kwam ook helemaal overeen.”

Die visie, kun je iets meer vertellen over wat dat voor jou betekent?
“Nou, zaken als eerlijkheid, transparantie en vrijheid spreken me heel erg aan en dat kwam meteen naar voren tijdens het eerste gesprek. Dat is hoe ik met kandidaten en klanten wil omgaan. Verder kreeg ik meteen een goed gevoel bij het bedrijf en wilde ondanks de onzekere periode toch de stap maken om voor Decom te gaan werken. Ik zag voor mezelf veel mooie ontwikkelkansen omdat ik in een nieuwe branche als Accountmanager ging instappen. Het is ook een hecht team, iets wat me zeker aansprak. Daarbij voelde ik me gewoon meteen thuis bij het bedrijf en had er gewoon een goed gevoel bij.”

Vacature Header Team Decom Recruitment Telecom Elektro Machinebouw High-Tech

Top! We zijn ook blij om je erbij te hebben. Maar vertel eens. Veel sporten, studeren, relatie, vrienden en werk combineren. Hoe gaat dat samen?
“Ik zou bijna willen zeggen: dat gaat heel makkelijk samen, je bent alleen bijna nooit thuis, haha! Maar goed, zo is het wel. Lekker druk bezig zijn is precies waar ik gelukkig van word.“

Is dat ook een eigenschap die je helpt als Accountmanager / Recruiter?
“Ja ik denk het wel, je bent altijd druk bezig en hebt veel variatie in je werkzaamheden. Daarnaast ben je zelfstandig voor je klanten verantwoordelijk. Het werk komt niet continu aanwaaien, dus je moet soms echt zelf opzoek naar werk.”

Wat bedoel je met opzoek naar werk?
“Ik werkte voorheen als intercedent en dan komt het werk op je af gevlogen. Mensen komen de hele dag door binnenlopen en je hebt vaker korte termijn opdrachten. Nu bij Decom als Accountmanager ben je meer bezig om relaties op te bouwen en lange termijn doelen na te streven. Omdat je specialisten werft, komen kandidaten alleen op afspraak langs . Daarbij heb ik geen klanten van collega’s overgenomen, dus ben vooral bezig met het opzetten van nieuwe samenwerkingen met klanten. Dat is toch anders dan wanneer je een grote groep klanten hebt en er dagelijks vacatures op je af komen.”

En hoe bevalt het tot nu toe?
“Bevalt heel goed! Ik zit goed op mijn plek, kan het goed vinden met mijn collega’s. Het voelt echt als een team. En het is leuk om voor een uniek bedrijf te werken waar ik me steeds verder kan ontplooien.”

Dan de belangrijkste vraag: als we op een vrijdag naar biercafé de Goesting gaan. Wat is je favoriet?
“Radler 0.0 haha! Nee grapje, ik ga dan toch echt voor de Tripel Karmeliet als ik niet hoef te rijden.”

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Vergroot kaart