Zelf de beste recruiters opleiden en een eigen recruitmentcenter opzetten, dat waren de doelen toen Decom in 2014 begon met het recruitment traineeship voor starters. Dat betekent constant investeren in nieuwe mensen om de sterke groei van Decom door te zetten. Op dit moment zitten de eerste trainees in hun laatste fase; een goed moment om terug- én vooruit te kijken.

Met elke achtergrond kun je recruiter worden, maar toch is het niet voor iedereen weggelegd. Danny Poelen, recruitment manager bij Decom en verantwoordelijk voor het traineeship: “Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een perfecte kandidaat hebt voor de vacature, maar dat door externe factoren de vacature vervalt. Dan moet je wel goed met die teleurstelling om kunnen gaan.” Daarnaast heeft een goede recruiter een praktische werkmentaliteit, een goed energieniveau, is commercieel gedreven en communicatief extreem vaardig.

“Een ideale start voor een carrière in recruitment.” – Stephanie Prins, Junior Recruiter
Daisy de Laat, Junior Recruiter

Trainee Stephanie Prins wist nog niets van telecom voor ze begon: “In het traineeship heb ik veel van de technische kant geleerd, maar ik heb daarnaast ook veel recruitmentcursussen mogen volgen. Allemaal enorm leerzaam. Een ideale start voor een carrière in recruitment.” Daisy de Laat (foto), ook trainee, bevestigt hoe leerzaam en leuk het traineeship is: “We zijn ook een keer meegegaan met de mensen die namens ons werken, om te zien wat ze precies doen. Stonden we ineens met een Site Engineer bovenop een flatgebouw!”

“Het is een pittige job,” zegt Danny. De trainees, die vaak weinig werkervaring hebben, worden vanaf dag één in het diepe gegooid. Ze krijgen meteen hun eigen vacatures in beheer, uiteraard met voldoende hulp en veel persoonlijke begeleiding. Het twee jaar durende traineeship bestaat uit drie fasen met elke hun eigen taken, verantwoordelijkheden, opleidingsonderdelen en arbeidsvoorwaarden. Trainees weten vooraf precies wat ze kunnen verwachten.

“Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid.” – Stephanie Prins, Junior Recruiter
Stephanie Prins, Junior Recruiter

Je gaat direct aan de slag als recruiter, beaamt Stephanie (foto): “Je krijgt meteen veel verantwoordelijkheid. Zo was mijn eerste vacature een recordplaatsing. Binnen twee weken zaten we met het hele kantoor op maandagochtend aan de champagne. Het gaat natuurlijk niet altijd zo snel, maar het is wel een goede drijfveer.”

“Het is ook leuk om te zien dat iedereen andere kwaliteiten heeft. Zo is iedere recruiter uniek, waardoor we een enorme diversiteit aan persoonlijkheden in ons team hebben.” – Danny Poelen, Recruitment Manager

Tijdens het traineeship is het belangrijk om veel samen te werken met de andere trainees en collega’s van Decom. “Je kunt snel veel van elkaar leren, omdat iedereen andere kwaliteiten heeft. We meten alles tot in het extreme door, waardoor we altijd precies weten bij wie je het beste kunt aankloppen om beter te worden in een bepaald onderdeel. Bovendien geloven we in intensieve begeleiding, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Ik heb zelf dus ook regelmatig gesprekken met de trainees”, aldus Danny.

Het bevalt Decom goed om zelf recruiters op te leiden. Danny: “Het is prettig om mensen zo snel te zien groeien en dat ze het ook nog zo goed naar hun zin hebben. De trainees worden goed ontvangen door zowel kandidaat als klant. Uit feedback die we verzamelen blijkt dat de trainees goed presteren op interviewskills en vakkennis. Het is ook leuk om te zien dat iedereen andere kwaliteiten heeft. Zo is iedere recruiter uniek, waardoor we een enorme diversiteit aan persoonlijkheden in ons team hebben.

Decom Hoofdkantoor

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart