Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. Maar de stap van student met veel vrije tijd naar stagiaire en 40 uur in de week werken is een hele overgang. Dat studentenleven, met enkele projecten en na 8 weken theorie een tentamenweek, is toch best een luxe!

Ik ben Anouck, 22 jaar en derdejaars student Small Business en Retail Management. Het lijkt me leuk om jullie kennis te laten maken met mijn stagebedrijf en mijn ervaringen.

Op zoek naar een stageplaats…

Daar begon het dan, ongeveer 4 maanden voor de stage begon. ‘Jullie moeten nu wel echt beginnen met zoeken’, werd er verteld in meerdere presentaties die door de HAN aangeboden werden. Nadat ik mijn CV ge-updatet had en enkele motivatiebrieven had geschreven, kwam ik via-via terecht bij Decom. Zij zochten een stagiaire voor de marketing en communicatie afdeling. Ik had mijn CV en een motivatiebrief opgestuurd en ik mocht op gesprek komen.

Het gesprek…

‘Wauw wat een mooi pand!’. Het kantoor van Decom is nog erg nieuw. We namen plaats in een vergaderruimte en er werden mij enkele vragen gesteld. ‘Wat weet je al allemaal over online communicatie?’, ‘Wat wil je graag leren?’, ‘Wat denk je dat er allemaal gebeurd op de marketing en communicatie afdeling?’ etc. Marketing en communicatie lag mij wel, de lessen op school vond ik vaak ook interessant. Dus deze vragen kon ik op zich wel goed beantwoorden. Na afronding van het gesprek werd verteld dat ik binnen een week een reactie zou krijgen. Dezelfde middag werd ik al teruggebeld dat ik was aangenomen voor de stageplaats, ‘’JIPPIE!’’

_MG_4396

Het bedrijf en mijn werkzaamheden!

Decom is een gespecialiseerd detacheringsbureau in de Telecombranche. Alle functies die telecommunicatie mogelijk maken, daar zoekt Decom professionals voor. Denk bijvoorbeeld aan site engineers die aan antennemasten van providers werken. Of professionals die ervoor zorgen dat de glasvezelverbinding werkt. ‘Hoogtevrees is een NO GO!’ Decom Technology People is gevestigd in Venray en bestaat voornamelijk uit een jong team met een informele werksfeer. Professionaliteit is iets wat Decom wil uitstralen. Daarnaast is gezelligheid erg belangrijk. Zo wordt er dagelijks samen geluncht en staan er zo nu en dan uitstapjes in de agenda.

Naast het recruitmentteam, HR- en financiële afdeling is er ook een marketing en communicatie afdeling. Op dat laatste ben ik werkzaam. Tom is hiervan de coördinator en tevens mijn bedrijfscoach. Mijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het vinden en schrijven van content voor social media kanalen, het moderaten van de LinkedIn groepen – Telecom Professionals, het retweeten van vacatures voor de Telecomvacaturebank en de verzorging van de groei van de Twitteraccounts van de recruiters. Daarnaast heb ik nog verschillende andere werkzaamheden die niet dagelijks uitgevoerd hoeven te worden, maar korte projecten zijn. Het opstellen van mailings, het vinden van bloggers, het maken van analyses voor alle online media kanalen en het meedenken over verschillende andere acties. Ook krijg ik de kans om veel te leren. Ik mag zelf tools uitproberen en mijn mening erover geven, ik krijg de kans om de basis van Photoshop te leren en ik mag veelal zelfstandig werkzaamheden verrichten.

Doordat ik zoveel artikelen over onder andere gadgets lees, zijn het aantal apps op mijn telefoon al flink uitgebreid. Allemaal erg leuk en handig! Ondertussen krijg ik ook veel tijd om aan mijn onderzoek te werken. Mijn onderzoek gaat voornamelijk over de naamsbekendheid en het merkimago van Decom en hoe dit sterker gemaakt kan worden door middel van reclame en PR. Dit onderzoek loopt ten einde en de afrondingen zijn in volle gang. Ook al was ik voor dat ik begon aan deze stage totaal onbekend met deze branche, door een flinke portie serieuze interesse is dit voor mij allemaal veel bekender geworden. Tot nu toe heb ik veel geleerd bij Decom en hoop ik dat ik de laatste weken van mijn stage, goed kan gaan afronden. Het was een leuke en leerzame periode, maar ik ga nog even genieten van het leven als student!!

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart