Na een zomer vol feestjes, lekker eten en een tropische vakantie naar Zuid-Spanje begin ik vol frisse energie aan mijn stageperiode. Ik ben een praktijkmens en daarom sta ik te trappelen om mijn opgedane kennis over het Communicatie vak toe te passen in de praktijk. Na twee theoretische jaren, waarin ik veel met de neus in de boeken heb gezeten, kijk ik er naar uit om bij Decom Technology People in Venray te beginnen. Daarnaast lijkt het me heerlijk om de komende maanden op mijn fiets naar stage te gaan, dat openbaar vervoer in de ochtend is namelijk echt niet goed voor een avondmens zoals ik.

‘‘Bij Decom is de receptie vervangen door een keukeneiland’’
Nina Computer

Eerste stage dag

Daar ga ik dan, ik stap mijn fiets op onderweg naar mijn eerste stage dag. Hier kan ik wel aan wennen hoor! De komende ochtenden geen overvolle treinen of schreeuwende brugpiepers meer voor mij. Voordat ik het weet is mijn wakker-word-momentje-op-de-fiets voorbij en sta ik in het kantoor waar ik de komende maanden fulltime aan de slag ga. Decom is niet een bedrijf waar je zomaar naar binnen loopt en een medewerker achter de receptie ziet zitten. Nee, bij Decom is de receptie vervangen door een keukeneiland. Dit geeft al meteen een hele warme en gezellige sfeer die er voor zorgt dat ik me meteen op mijn gemak voel op mijn eerste dag. Ook mede door het jonge en energieke team voel ik mij snel op mijn plek. Tom, mijn stagebegeleider, biedt mij een kop koffie aan. ‘’Ja, graag’’, zeg ik vastberaden. Want ik weet dat deze kop koffie mij de nodige energie gaat geven voor een intensieve dag vol met uitleg, nieuwe gezichten en eerste indrukken.

waarom-we-doen-wat-we-doen-png-2

waarom-we-doen-wat-we-doen-png

Werkzaamheden

Na de intensieve ochtend vol met uitleg over de identiteit, visie en missie van Decom en over de werkzaamheden die mij de komende periode te wachten staan, is het tijd voor het gebruikelijke uitstapje naar de Albert Heijn in de lunchpauze. Tijdens deze kleine wandeling hebben Tom en ik het over de verschillende dingen die mij te wachten gaan staan tijdens mijn stageperiode, “We zijn met zoveel verschillende, innovatieve zaken bezig dat de tijd hier voorbij vliegt”, aldus Tom. Direct na de lunch is het tijd voor het echte werk. Onder begeleiding van Tom mag ik de content gaan inplannen. Dit betekent dat ik invloed heb op alle social media kanalen die Decom beheert, zelfs die van de medewerkers van Decom. Ja, al die medewerkers waar ik me vanochtend aan heb voorgesteld en de namen al van ben vergeten. Al een hele verantwoordelijkheid op een eerste stagedag, toch? Tijdens mijn MBO-stages was ik voornamelijk verantwoordelijke van de vuile afwas. Dus deze eerste stagedag zag er al rooskleurig uit, op naar de rest van de week!

Tweede stage dag

Mijn tweede stage dag ben ik opgestart met een vers gezet kop koffie. Daarna ben ik aan de slag gegaan met een nieuwe dag content inplannen. De content die ik moet inplannen verschilt van vacatures, eigen content, recruitment nieuws, technologisch nieuws en al het andere nieuws wat van toepassing is voor de branche waarin Decom zich bevindt. Dit inplannen gebeurt met het programma HootSuite, hier heb ik gelukkig al vaker mee gewerkt op school. Daarnaast moeten sommige berichten in het Engels gepost worden, dit vond ik best spannend want mijn Engels is op een niveau waar zelfs een blinde niet graag naar kijkt. Maar goed gelukkig beschikken we tegenwoordig over goede vertalers op het internet. Thank God!

"Dit vond ik best spannend want mijn Engels is op een niveau waar zelfs een blinde niet graag naar kijkt’’

Alsof dit nog niet uitdagend genoeg voor mij is, mag ik Engelstalige cv’s controleren op spelfouten en hier en daar zelfs een tekst vertalen van het Nederlands naar het Engels. Ja, ik word goed uitgetest hier. Maar deze uitdaging ga ik toch heel graag aan, een van mijn persoonlijke stagedoelen is namelijk dat ik mijn Engels wil verbeteren. Gelukkig, er is nog hoop!

Daarnaast heb ik deze week een blogtekst nagekeken en waar nodig was mocht ik verbeteringen aanbrengen. “Heel goed dat je meteen met verbetervoorstellen durft te komen!”, krijg ik te horen van Tom. Vervolgens heb ik zelf het blog mogen inrichten met het programma WordPress. Ik ben gelukkig al redelijk bekend met dit programma. Tom en ik hebben samen nog een keer gekeken naar het blog en een aantal dingen veranderd. Vervolgens hebben wij deze blog gepubliceerd op de website van Decom. Ook mag ik de komende tijd reageren op sociale media reacties, mag ik mij bezig houden met het maken van vacatureafbeeldingen via Photoshop en moet ik altijd up-to-date zijn van de nieuwste communicatie ontwikkelingen.

‘’Intern beginnen is extern winnen’’
Keuken Nina Natascha

Gezelligheid

Decom is een bedrijf dat staat voor gezelligheid en dit stralen ze dan ook uit naar de buitenwereld. Zoals ik geleerd heb op school: ‘’Intern beginnen is extern winnen’’, dit hebben ze goed begrepen bij Decom. Tijdens mijn tweede week heb ik namelijk een culinair hoogstandje gemaakt met een van mijn collega’s, Natascha. Wij hebben samen gezorgd voor een super gezonde courgettesoep. Het Decom-team kon zo na de lunch weer met gezonde energie aan het werk. Dit leuke moment moest natuurlijk vastgelegd worden. Vervolgens heb ik hier een leuke post van gemaakt en verspreid via de Facebook en Instagram van Decom.

De eerste twee stageweken stonden vooral in het teken van veel luisteren en nieuwe dingen ontdekken. Na deze twee weken zit ik hier al helemaal op mijn plek. Ik denk terug aan wat Tom tijdens de lunchpauze zei, de dagen vliegen hier inderdaad voorbij en ik voel mij voldaan als ik thuis kom na een lange dag. Na afloop van deze stage hoop ik dat ik weet wat ik nu echt leuk vind in de Communicatie, waar ik goed in ben en waar ik minder goed in ben.

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart