Emerson (Vertiv) zocht Site Managers met een technische achtergrond op het gebied van Power & Cooling in Datacenters. Jan Heuker en Argo de Waal deden eerder al andere klussen voor Decom en werden door ons aangedragen als kandidaten voor de functies. Dat bleek een gouden zet te zijn, want beide heren zitten goed op hun plek.

Jan Heuker

“Ik was gewend om 80.000 kilometer per jaar te rijden. Als Field Engineer bij Ericsson reed ik heel Nederland door om 2G, 3G, 4G sites te integreren en te repareren. Dat was leuk werk, maar ik was wel toe aan de volgende stap.” Aan het woord is Jan Heuker, momenteel werkzaam als Site Manager bij Emerson (Vertiv). Door Decom kreeg hij de kans om deze voor hem totaal nieuwe functie te bekleden.

“In de telecom is het nu rustig, maar dit is nieuw en bovendien big business”

Jan en zijn collega Argo de Waal werkten allebei via Decom als techneuten in het telecomdomein. Natascha Brouns, Field Coördinator bij Decom: “Ze hadden allebei aangegeven wel meer leidinggevend werk te willen doen. Toen hun klussen bij Ericsson en Tele2 ten einde kwamen, kwam de vraag vanuit Emerson (Vertiv) naar Site Managers met een technische achtergrond. Wij wisten gelijk dat Jan en Argo de mannen voor die job zouden zijn, ondanks dat ze uit een ander domein komen. Het is te gek dat we zulke medewerkers door kunnen plaatsen.”

Emerson (Vertiv) is een bedrijf dat zich richt op datacenter technologie en is een nieuwe klant van Decom. “Voorheen detacheerden we vooral mensen voor de telecombranche, maar de laatste tijd hebben we ons uitgebreid naar andere technische domeinen. De datacenterwereld groeit snel en dus zijn we blij dat we daar nu ook mensen voor mogen leveren”, aldus Natascha.

“Dit is echt een van de leukste jobs die ik ooit heb gedaan!”
Argo de Waal

“Toen Decom vroeg of ik bij Emerson (Vertiv) wilde werken, wist ik niet wat ik kon verwachten, maar mijn interesse was gewekt’’, zegt Argo. ‘’Ik ben het gesprek aangegaan en toen zag ik dat het datacenterdomein erg groot is. Daarnaast realiseerde ik mij ook dat dit de toekomst heeft. In de telecom is het nu rustig, maar dit is nieuw en bovendien big business. Deze kans wilde ik niet laten lopen.”

“Het was wel even wennen”, geeft Jan toe. “Het is hier een grote bouwput. Er worden naast het datacenter dat al draait, nog eens vijf centers bijgebouwd. Dat is wel nieuw voor me.” En dan lachend: “Ik vraag me weleens af waar ik nou weer terecht ben gekomen, maar op een positieve manier.” Argo vult aan: “We hadden allebei de ambitie om meer te begeleiden, om meer aan te sturen. Dat doen we nu, en dat is te gek. Dit is echt een van de leukste jobs die ik ooit heb gedaan!”

“Ik ben trots dat wij als Decom zo’n out-of-the-box project voor Jan en Argo hebben gevonden”

Volgens Natascha zijn ook Emerson (Vertiv) en Decom blij met het werk dat de mannen doen: “Ondanks dat ze allebei nog weinig kennis hadden van datacenters doen ze het fantastisch. Ik ben trots dat wij als Decom zo’n out-of-the-box project voor Jan en Argo hebben gevonden. Het is een plek waar zij een volgende stap in hun carrière kunnen zetten. Het is mooi dat wij daarbij hebben kunnen helpen.”

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart