Accountmanager Tom Prevoo kreeg een nogal specifiek verzoek van Shields Environmental Services, een bedrijf dat telecomproducten op een duurzame manier hergebruikt: “De technical director zocht een specialist die kon helpen bij de bouw van een volledig nieuwe testomgeving.”

Het bedrijf had nog niet de kennis in huis om zelf zo’n omgeving te bouwen. Het ging om een soort pilot: “Het plan was om de omgeving in zes weken te bouwen, om na vier weken te inventariseren of het zinvol is om door te gaan.” Gezien de korte looptijd van het project, moest Tom op zoek naar een specialist die zich direct laat gelden: “Er was eigenlijk geen tijd om in te werken.”

“Er was eigenlijk geen tijd om in te werken.”
Vacancy Security Analyst

Tom zette twee recruiters in, gespecialiseerd in de ‘zwaardere profielen’. Na zich goed verdiept te hebben in de functie en de wensen van de klant, doken recruiters Jaap en Roel in de databases. Door de grote (online) netwerken en databases die Decom in eigen beheer heeft, wisten zij op korte termijn meerdere geschikte profielen te vinden.

Uiteindelijk bleek Cees den Boer de ideale kandidaat: “Hij had in Zweden veel met deze technieken gewerkt en soortgelijke testlabs opgezet.” Cees had al eens voor Decom gewerkt, toen was hij betrokken bij de opzet van een 4G-netwerk. “Ik werd gebeld met dat verzoek, het leek me wel wat!” vertelt hij. “Dat ik dit kunstje in het verleden al eens heb gedaan, hebben ze heel goed gezien.” Hij hoefde niet lang na te denken om de opdracht aan te nemen: “Ik heb met Decom gesproken op het nieuwe kantoor in Venray. Je wordt er hartelijk ontvangen, ze houden geen verkooppraatjes.”

Cees bleek precies wat Shields nodig had, blikt Tom tevreden terug: “Met zijn kennis en ervaring kon hij gelijk aangeven waar de problemen op dat moment lagen. Iemand met minder ervaring zou misschien even de kat uit de boom kijken, maar Cees kon direct aan de slag.”

Sinds de klus is gestart, heeft Cees nog regelmatig contact met Decom: “Dat maakt het bedrijf wel bijzonder. Ik werd op mijn eerste werkdag gebeld door iemand van Decom die even op vakantie was geweest; wat ik van de nieuwe klus vond. En ik ontvang regelmatig een mailtje of andere berichtjes. Dat is leuk.”

Die betrokkenheid bij medewerkers is ook voor de klant belangrijk, meent Tom: “Een persoonlijkheid moet wel bij een opdrachtgever passen.” Cees kan dat beamen: “Het gaat niet alleen om de opdracht, maar ook om de mensen erachter. Dat is voor mij doorslaggevend.”

“Een persoonlijkheid moet wel bij een opdrachtgever passen.”
Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart