“De vraag kwam bij mij binnen”, zegt Decoms accountmanager Tom Prevoo. TWS zocht een engineer voor een paar weken in de zomer. Een kort project, maar daarom niet minder belangrijk dat er een goede kandidaat voor wordt gevonden. Decom krijgt veel aanvragen voor site engineers. Om die reden zijn er ook veel mensen met die specifieke kwaliteiten te vinden in het netwerk van Decom.

Omdat elk bedrijf anders is, gaat Tom graag langs bij opdrachtgevers. “Dan kan je zien hoe het kantoor eruit ziet, wat voor soort mensen er werken.” Met zicht op bedrijfscultuur kan Tom ook beter aan de recruiters uitleggen wat voor een type we zoeken voor de functie.

Tom: “Want niet iedereen is geschikt. Naast de harde eisen is de persoonlijke klik heel belangrijk. Voor twintig keer dezelfde functie, kan twintig keer iemand anders het meest geschikt zijn.” Omdat er bij TWS hard gewerkt wordt, maar er ook een ietwat informele cultuur is, leek Hilbert de meest geschikte persoon voor de functie.

"Voor twintig keer dezelfde functie, kan twintig keer iemand anders het meest geschikt zijn.”

In eerste instantie was TWS Groep op zoek naar een antennebouwer. Omdat Hilbert Bramer via Decom uitstekend werk had geleverd bij Ericsson, droeg Decom hem aan. Hilbert bleek niet helemaal geschikt voor de functie, maar op persoonlijk vlak klikte het wel. TWS zou laten weten als er een functie vrijkwam die beter bij hem past. Hilbert: “Ze belden een week later al, of ik aan het werk wilde als site engineer. Makkelijke keuze.”

Hilbert Bramer

Hilbert Bramer

Het bleek een perfecte match. TWS is blij met Hilbert, en Hilbert met TWS. “Dat is leuk om te merken,” zegt recruiter Daisy de Laat, zij droeg Hilbert aan voor de functie. In de eerste week dat Hilbert er werkte, had Daisy telefonisch contact met hem: “Dat doen we altijd. Even vragen hoe het bevalt.” En gelukkig beviel het hem erg goed. Na dit eerste contact neem field coordinator Natascha Brouns dat over.

Na een paar weken werd het project van Hilbert verlengd. In plaats van de paar weken dat het in eerste instantie zou duren, duurt het project nu in ieder geval een half jaar. De verantwoordelijken bij TWS hebben ook aangegeven zo tevreden te zijn met Hilbert, dat ze hem na dit project graag willen behouden.

Hilbert is blij met Decom: “In de mobiele telecombranche zijn zij wel echt de specialisten. Ze hebben echt kennis van zaken. Dat vind ik wel handig. Specialisten als ik hebben dit soort bedrijven echt nodig. Het scheelt voor mij in ieder geval een hoop. En ik ben nu fijn aan het werk!”

Vers op het blog
Advitronics
allinq
Alliander
BAM
Belgacom
Centric
Enexis

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vergroot kaart